content_full_top - is not in layout!

Film

 

«Precious» («Precious: Based On The Novel «Push» By Sapphire») - 2010
Precious lever i et inferno av vold og bitterhet. Når hun ikke spiller lotto, røyker sigaretter eller ser på spørreprogram på TV, sirkler moren Mary de skitne rommene som en psykotisk panter. Fornedringen er absolutt: Precious blir slått, utskjelt, tvunget til å hjelpe sin egen mor onanere. Når hun ligger, som regel etter å ha blitt slått eller sparket overende, fantaserer Precious om et liv på de røde løperne. Hvit, vakker, tynn og populær. Elsket. www.weareallprecious.com.

Regissør: Lee Daniels

Manus: Geoffrey S. Fletcher

Basert på romanen "push" skrevet av Sapphire.

 

"Du skal være takknemlig..." - film om overgrep mot gutter - 2009
Filmen heter «Du skal være takknemlig» og handler om en storebror som misbruker lillebroren sin. Den er laget av det lokale produksjonsselskapet Catapult, og er filmet i Drammen med lokale skuespillere.

Laget av produktselskapet catapult og er filmet i Drammen.

 

"Si at du elsker meg" - 2007
Fatou er desperat, og i sin jakt etter kjærligheten er hun meget utfordrende og spiller på seksualiteten for å få den nærhet hun lengter etter. Hun og venninnen legger ut halvnakne bilder av seg selv på internett og har stevnemøter med eldre gutter. Guttene på skolen utnytter Fatous søken etter kjærlighet.

Etter et brutalt overgrep ser omverdenen annerledes på henne, men Fatou hevder at ingen ting har skjedd og fortsetter sin jakt som vanlig, men med enda mer desperasjon. Helt til sannheten kommer for en dag. "Si at du elsker meg"? er et bilde av vår tid, om unge mennesker i Sverige pp grensen til å bli voksne. Det handler om kjærlighet, drømmer og prinsipper - og også om hvordan alt skjer annerledes enn slik du egentlig hadde planlagt det.

Regissør: Daniel Fridell

Manus: Daniel Fridell og Jimmy Karlsson

Nasjonalitet: Sverige

Produktselskap: Noble production

Distrubusjon: ActionFilm

Videodistribusjon: Star media Entertainment AS

 

Skyggenes dal - 2006
Hvordan påvirker og ødelegger seksuelle overgrep – og da spesielt incest – et barns uskyldighet? Vi følger tre søsken, Trym, Ståle og Camilla, som gjennom sine ungdomsår og nå som unge voksne, på sine egne individuelle måter kjemper en kamp mot gjentatte minner av seksuelle overgrep som barn. Hovedpersonen Trym har i lengre perioder av depresjon hatt en hverdag preget av selvskading, selvmordstanker og en følelse av hjelpeløshet mot den skyld- og skamfølelse som overgrepene har etterlatt ham med. Hans yngre bror og eldre søster har også kjempet for å legge barndommen bak seg og komme videre med sine liv. Overgrepene har imidlertid satt så dype spor at de fortsatt påvirker dem i på ulikt vis; identiet, selvbilde, familie, tillit, kjærlighet og seksualitet. Deres mor, Bente sliter med enorm skyldfølelse, følelsen av å ha mislykkes og en form for hjelpeløshet, mens hun fra sidelinjen har bevitnet barnas sorg, sinne, hat og kamp.

Idéen bak filmen er å undersøke hvordan seksuelle overgrep påvirker og ødelegger et barns uskyldighet, og videre hvordan det påvirker en i det voksne liv. Hvordan ta man tilbake kontrollen over sin hverdag, sitt liv og sin kropp da den i de tidligste år ikke tilhørte en? Hvordan aksepterer og tilgir man en frarøvet barndom? Hvordan får man bekreftelse fra et rettssystem, som ikke dømmer basert på minner og det forgange, men på håndfaste bevis og dokumentasjon, og videre fra et samfunn som velger å se på fenomenet som tabu og noe som foregår i det stille og skjulte?

Regissør: Jonas Matzow Gulbrandsen

Produsent: Alan R.Millingan

Produktselskap: Film Farms AS

Manus: Jonas Matzow Gulbrandsen og Clement Tuffreau

 

INCEST - A FAMILY TRAGEDY documentary by Edward Blackoff - 2006
An intense documentary investigating the dark and hidden world of sexual molestation of children by trusted family members or friends. Mer her.

Regissør: Edward Blackoff

 

 

Mitt elskede barn - 2005
“Mitt Elskede Barn” er berettelsen om et barn som aldri fikk lære seg selv å kjenne. En liten jente vokser opp med gjentatte fysiske, psykiske og seksuelle overgrep. Mer om filmen her.

Regissør: Brit Jorunn Hundnes

Produktselskap: Callabee film AS

 

The Accused - 1988
Provocative treatment of a true story involving a young woman gang raped in a bar while onlookers cheer. McGillis is the assistant district attorney who takes on the case and must contend with the victim's questionable past and a powerful lawyer hired by a wealthy defendant's parents. As the victim with a past, Foster gives an Oscar-winning performance that won raves for its strength and complexity.

Regissør: Jonathan Kaplan

Manus: Tom Topor

Filmselskap: Paramount Pictures